Bir Dünya Klasiği: Palo Santo Tütsüsü

Bir Dünya Klasiği: Palo Santo Tütsüsü

Asırlar öncesinden kullanılmaya başlanan Palo Santo tütsü, aslında kadim dönemlerin en vazgeçilmez tütsülerinden biridir. Yaydığı güzel koku ve pozitif etki sayesinde günümüze kadar ulaşmış ve bir klasik haline gelmiştir. Sağlık, maddi konular, enerji çalışmaları, meditasyon ve ritüel gibi birçok uygulamada kullanılabildiği içinse çok amaçlı bir yapısı bulunur.

Palo Santo Tütsü Nedir?

Özellikle yeni tütsü kullanmaya başlayan kişiler için Palo Santo tütsüsü nedir sorusu öne çıkar. Aslında özel ve kutsal kabul edilen Palo Santo ağacı, çok sevilen ve şifalı olan bir reçineye sahiptir. Bu reçinenin kullanılabilmesi içinse ağaçların kendiliğinden kuruması gerekir. Yetiştiği bölgede yalnızca devlet kontrolünde üretim yapılabildiğinden dolayı kuruyan ağaçlar da hemen işleme alınamaz. İlk olarak kendiliğinden çürüyene kadar, yani yaklaşık 10 yıl boyunca beklemesi gerekir.

Oldukça hoş bir kokusu olan Palo Santo tütsüsü; ağaç tütsü, çubuk tütsü, geri akışlı tütsü ya da konik tütsü şeklinde kullanılabilir. Sadece şekil olarak fark etse de tütsü çeşidine göre koku yoğunluğu ve kullanım süresi de değişkenlik gösterir. Eğer gerçek Palo Santo ağaçları kullanıldıysa tüm tütsülerden aynı notalar alınır.

Palo Santo Kokusu

Karakteristik yapıya sahip olan Palo Santo kokusu, aslında oldukça hafiftir. Tatlı, odunsu ve naneye benzediği için ferahlatıcı bir aroması vardır. Odunun içinde bulunan uçucu yağ, her ağaçta farklı miktarda olabilse de genel olarak sabit notalar içerir. Çoğunlukla rahatlatıcı etki oluşturur ve hafif yapısı sayesinde her zevke eşlik edebilir.

Tütsüden Palo Santo kokusu alınabilmesi için tütsünün yakılması gerekir. Ancak henüz yakılmamış olan tütsüler koklandığı zaman bile aroma hissedilebilir. Bunun nedeni, üretim esnasında uçucu yağların ayrıca çıkarılması ve her tütsüden aynı koku elde edilebilmesi için yeniden tütsüye ilave edilmesidir. Doğal içeriklere sahip ürünler is çıkarmadıkları gibi geniz yakmayan ve acı olmayan bir koku yayarlar. Böylelikle iç ve dış mekanlarda kullanılmaya uygun olurlar.

Palo Santo Tütsü Nasıl Yakılır?

Tütsülerin tamamı sabit bir biçimde kullanılma özelliğine sahiptir. Bu nedenle Palo Santo tütsü nasıl yakılır sorusunun cevabı da aynıdır. İlk olarak paketten 1 adet tütsü alınması ve uç kısmının yakıcı bir nesne yardımıyla tutuşturulması gerekir. Tütsülerin koku yayması için kor kullanıldığından dolayı alev alan tütsüler hatalı ya da sahte ürünler değildir. Aleve hızlıca üflemek ya da tütsüleri havada hızlıca sallamak, alevin sönmesine ve kor oluşturmasına yardım eder. Tütmeye başlayan ürünler, bu duman aracılığıyla etrafa güzel kokular yayarlar.

Palo Santo Tütsüsü Faydaları

  • Ruhsal açıdan rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
  • Kişinin kendi kendine yetebilmesine yardımcı olur.
  • Tüm negatif enerjiyi toplar ve ortamdan uzaklaştırır.
  • Meditasyon yaparken daha verimli sonuçlar almayı sağlar.
  • Ritüellerdeki dileklerin kısa sürede gerçekleşmesini destekler.
  • Varoluşsal sancıları azaltarak ruhsal ferahlama verir.
  • Dinlendirici yapısıyla vücut ağrılarını azaltır.
  • Kötü kokuları gidererek temiz bir hava oluşturur.
  • Odaklanmayı destekleyen bir etkisi vardır.
  • Daha anlamlı rüyalar görmeyi sağlar, kabusları azaltır.

Palo Santo Tütsüsü Ne İşe Yarar?

Yüzyılların bir klasiği haline gelen Palo Santo tütsüsü, geçmişte şifa amacıyla kullanılan bir üründür. Bu nedenle Palo Santo tütsüsü ne işe yarar sorusunun cevabı oldukça nettir: Şifa verir. Bu şifa hem maddi hem manevi anlamda olduğundan dolayı her bireye özel etki gösterir. Yani, kişinin hangi alanla ilgili sorunu varsa o konuyla ilgili güzel geliştirmelere ve iyi olaylara vesile olur.

Etiketler: palo santo
Aralık 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR